kleine havens van ibiza
IBIZA JACHTHAVENS  kleine havens van ibiza

Kleine Havens van Ibiza

In aanvulling op de al genoemde grote havens en jachthavens, kun al genietend van een van de echte Ibiza pleasures, rond het eiland navigeren op zoek naar de beste ankerplaats om de nacht aan boord door te brengen, of in een van de nabijgelegen dorpjes.
Je kunt gratis voor anker gaan in een vele kleine havens, die een veilig onderkomen voor de nacht bieden, beschut tegen wind of storm.

Vanaf de natuurlijke zeehaven Port de Sant Miquel, in het noorden van het eiland, (een natuurlijke zeehaven en vroeger dé haven voor verscheping van landbouwproducten, die volgens traditie via zee uitgevoerd werden vanaf het eiland), vaar je oostwaarts, om je tocht rond het eiland te vervolgen, op weg naar achtereenvolgens Benirrąs , Cala des Porcs , Portinatx, Cala Sant Vicent, (passeer Santa Eulalia), Cala Llonga (passeer Ibiza), Purroig, Cala Vedella, Port des Torrent (passeer San Antonio), Cala Salada en tot slot Cala Portitxol.

* Belangrijkste waarschuwing bij verankeren:
BLIJF WEG VAN DE Posidonia Oceanica VELDEN
!!
De prairies van deze plant, geen algen, zijn primair verantwoordelijk voor het schoonmaken van de wateren van Ibiza, en behoren samen met de beroemde herkenningspunten van het eiland, tot Natuur Historisch Erfgoed.

In deze natuurlijke havens, en anderen zoals Cala Martina, Talamanca, Figueretes, etc. vind je aanlegsteigers, die het startpunt zijn van vele kleine cruises naar andere delen van de kust van Ibiza.
Ook kun je er boten charteren voor bootexcursies langs de kust, of voor een fantastische boottrip naar de mooie eilanden Formentera of
Es Vedra.
Langs de kustlijn vind je vele mogelijkheden om te watersporten, zoals zeilen en duiken.

Ibiza 4 all, IBIZA JACHTHAVENS - Overzicht van jachthavens, zeehavens en kleine havens van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org